5 گام اساسی برای یافتن ایده مناسب برای شروع یک کسب و کار آنلاین

هر روزی را که میگذرانیم، با بررسی اخبار روز متوجه میشویم که اتفاقات جدید بسیاری در حوزه دیجیتال رخ داده است: از پیدا شدن یک روش جدید برای مبارزه با سرطان به کمک هوش مصنوعی تا  معرفی یک پردازنده جدید و با کارایی بالاتر برای تلفن های هوشمند، تا شروع به کار یک استارتاپ برای تولید لباس هایی مناسب تر برای فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی یا راه اندازی یک کسب و کار جدید برای فروش گیاهان خانگی.

امروزه وسعت نفوذ دنیای آنلاین باعث شده است که هر کدام از ما به نظرمان بیاید که ما هم می توانیم (و شاید باید بتونیم!) قدم هایی در این دنیا برداریم  و ردپایی از خودمان در میان این همه نوآوری و فعالیت های جالب و خلاقانه بجا بگذاریم.

همانگونه که مشخص است، اولین قدم برای شروع یک کسب و کار آنلاین جدید پیدا کردن یک ایده مناسب و کاربردی است. در این مطلب میخواهیم 5 گام اولیه و اساسی برای پیدا کردن ایده یک کسب و کار آنلاین را با همدیگر مرور کنیم:

1. به خودتان رجوع کنید

چه توانایی هایی دارید؟ چه چیزی بیشتر از همه شما را خوشحال میکند؟ چه چیزی به شما انگیزه میدهد؟ چه کاری وجود دارد که میتواند آنقدر به شما اشتیاق بدهد که بخواهید زندگیتان را برای مدتی طولانی و شاید همیشه به آن اختصاص دهید؟

اولین قدم برای پیدا کردن یک ایده فوق العاده برای شروع یک کسب و کار، این است که با خودتان رو راست باشید! برای شروع بهتر است ابتدا درباره خودتان تاملی کنید و سپس لیستی از توانایی ها و علایق اصلیتان تهیه کنید.

2. به دنیای بیرون نگاه کنید

نگاهی به اطراف خودتان بیندازید. در شغل هایی که هر روز با آنها مواجه هستید، در کارهای روزمره ای که انجام می دهید، در تفریحاتتان، چه چیزهایی وجود دارد که مشکلاتی دارند که هنوز رفع نشده است؟ یا چه چیزهایی هست که به اندازه کافی خوب و کارا عمل نمیکند و میتواند بهتر از حالت موجود باشد؟

فراموش نکنیم که هر مشکل یا کمبودی میتواند فرصتی خوب برای تغییر و شروع یک حرکت خلاقانه یا آغاز یک کسب و کار جدید باشد!

خوب است که چند روز وقت بگذارید و اطرافتان را با دقت بررسی کنید و یک لیست هم از موارد گفته شده در این بخش تهیه کنید.

3. دو مورد بالا را با هم ترکیب کنید

تا به اینجا 2 لیست خوب و نسبتاً کامل دارید که اولی توانایی ها و علایق شاخص خودتان را مشخص میکند و دیگری مشکلات و چالش هایی که اطرافتان وجود دارد و باید بهتر شود را نشان می دهد.

در مرحله سوم با ترکیب این 2 لیست متوجه خواهید شد که از بین مشکلات و کمبودهایی که وجود دارد کدام از آنها با توانایی ها و علایق شما سازگاری بیشتری دارد و میتوانید فردی باشید که برای رفع آنها شروع به فعالیت میکند.

بعد از این مرحله احتمالاً به چند ایده خوب خواهید رسید که میتوانند گزینه های خوبی برای شروع یک کسب و کار آنلاین باشند.

4. به ارزیابی ایده تان بپردازید

این مرحله شاید مهم ترین بخش این فرآیند باشد و وقت زیادی را به نسبت سایر مراحل از شما بگیرد، ولی قطعا ارزش وقتی که هم اکنون میگذارید را در آینده به خوبی خواهید دید.

زمانی که به این مرحله وارد میشوید، شک و تردیدهای زیادی نسبت به ایده تان و اینکه آیا واقعا توانایی پیاده سازی و انجام آن را دارید، پیدا خواهید کرد. به صورت کاملا واقع گرایانه به این موضوع فکر کنید که آیا واقعا توانایی غلبه بر این چالش ها را دارید یا بهتر است که تغییراتی در ایده کسب و کار آنلاینتان ایجاد نمایید تا توانایی اجرای آن را داشته باشید.

یکی دیگر از کارهایی که لازم است در این مرحله انجام دهید، این است که باید اطمینان پیدا کنید که برای ایده ما بازار بزرگی وجود دارد. باید مطمئن شوید که مشکلی که ایده شنا میخواهد آن را رفع کند، مشکل فقط شما و یا افراد کمی نیست بلکه افراد زیادی با آن مواجه هستند. فراموش نکنید که کسب و کاری که قرار است راه اندازی کنید باید بعد از گذشت مدتی، علاوه براینکه از پس هزینه های خودش بربیاید، به سوددهی هم بیفتد تا اشتیاق و انگیزه لازم برای ادامه دادن سرمایه گذاری روی آن (چه از نظر هزینه مالی و چه از نظر هزینه زمانی) را در شما زنده نگه دارد.

یکی از کارهای خیلی خوبی که می توان در این مرحله انجام داد، این است که که راجب ایده تان در اینترنت جستجو کنید.  ببینید که اولاً چه تعداد فردی مشکلی که شما مشاهده کرده اید و می خواهید در جهت رفع آن کسب و کاری جدید تاسیس کنید را دارند و دنبال راه حلی برای آن گشته اند، همچنین چه راهکارها و روش ها و احیاناً کسب و کارهایی وجود دارد که در حال رفع آن مشکل هستند. استفاده از یکی از ابزارهای رایگان گوگل به نام Google Trends میتواند اطلاعات بسیار ارزشمندی درباره اینکه چند نفر عبارت کلیدی مربوط به ایده کسب و کار شما را جستجو کرده اند و موقعیت جغرافیایی آنها کجا بوده است یا اینکه اکثر آنها چع کلمه های کلیدی دیگری را مورد جستجو قرار داده اند و بسیاری موارد دیگر به شما منتقل کند.

یک نکته مهم: هیچگاه از رقابت نهراسید! اگر کسب و کاری قبلا با ایده شما ایجاد شده است، به این معنا نیست که دیگر در آن بازارجایی برای شما وجود ندارد. در چنین شرایطی، به تفاوت های کلیدی که محصول یا خدمت شما، با محصولات یا خدمات فعلی دارد فکر کنید و برتری هایی را که می توانید در مقابل آنها ایجاد کنید، مشخص کنید.

5. از مخاطبانتان بازخورد بگیرید

لطفاً عنوان این بخش را دوباره بخوانید! تنها از مخاطبان ایده تان بازخورد بگیرید! یعنی به این فکر کنید که مخاطب و مشتری ایده آل شما چه کسی است و چه ویژگی هایی دارد. با مشخص کردن این مورد، آنها را پیدا کرده و به سراغشان بروید. با آنها صحبت کنید و مشکلات و دغدغه های اصلی آنها را درباره مشکلی که قرار است رفع کنید مشخص سازید.

یک نکته مهم دیگر: از تغییر ایده تان هم نهراسید! کسب و کار شما باید مشکل مخاطبان و مشتریان شما را رفع کند و نباید صرفاً همان چیزی باشد که شما از ابتدا دوست داشته اید آن را رفع کنید. توجه کنید که این مشتریان شما هستند که قرار است از محصول یا خدمت شما استفاده کنند، پس باید مشکل آنها را رفع کنید و آنها باید خدمت ارائه شده توسط شما را دوست داشته باشند.

در نهایت با طی کردن 5 مرحله بالا، ایده کسب و کار آنلاینی را پیدا کرده اید که هم با توانایی های شما مطابقت دارد، هم آنرا دوست دارید و هم مشکل و چالشی را رفع می کند که افراد زیادی با آن مواجه اند.

در 2 مطلب آینده از این سلسله مطلب، ابتدا با نوشتن مدل کسب و کار(Business Plan) آشنا میشویم و بعد مطالبی را درباره پیدا کردن افراد و هم تیمی های مناسب برای ایجاد کسب و کارمان با هم بررسی خواهیم کرد.

مقاله های آموزشی ما به صورت مرتب در سایت قرار میگیرد، ولی اگه دوست دارید که هر چه زودتر آنها را بخوانید و هیچ کدوم را هم از دست ندهید، میتوانید ایمیلتان را در کنار صفحه وارد کنید تا زودتر از بقیه از انتشار مطالب جدید آگاه شوید.

با ما در ادامه این مسیر همراه باشید!

منبع:

  1. https://www.yourprimer.com
آموزش فیلدها در فرم ساز فرمالو
روش ارسال داده‌ها از یک فرم به فرم دیگر
روش ارسال داده‌های یک فرم به فرم دیگر
بارگذاری مقادیر پیش فرض در فرم خود
چگونه فرم خود را با مقادیر پیشفرض بارگذاری کنیم؟

Getting started is easy

Start organizing your data with Formaloo.