با بزرگترین کسب و کار گوگل آشنا شوید: تبلیغات

تبلیغات آنلاین بیش از ۹۰٪ کل درآمد گوگل (و تمام محصولات گوگل مثل جیمیل، یوتیوب، گوگل درایو و…) را تشکیل می دهد. این عدد بزرگی است. حتی فراتر از آن، بیشتر از ۸۴٪ کل درآمد هلدینگ عظیم مادر گوگل، آلفابت، که خود شامل کسب و کارهای بزرگی مثل گوگل ونچرز نیز هست، همگی از شبکه عظیم تبلیغات گوگل تامین می شود.

برای اینکه بیشتر با این عدد خو بگیرید، درآمد گوگل از تبلیغات فقط در سال ۲۰۱۸، ۱۱۶ میلیارد دلار بوده است. در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۷، بیش از ۹۵ میلیارد دلار بوده است. درآمد تبلیغات گوگل به طور متوسط هر سال بیش از ۲۳ درصد رشد داشته است.

پس در واقع گوگل، یک موتور جستجو نیست، یک شرکت تبلیغاتی است، در واقع بزرگترین شرکت تبلیغاتی دنیا. اما این کسب و کار عظیم، چطور کار می کند؟ و چطور ما می توانیم از آن استفاده کنیم؟

گوگل ابتدا با راه اندازی تبلیغات در صفحات موتور جستجوی خود به موفقیت زیادی دست یافت. چرا که به طور مستقیم از مردم پول دریافت نمی کرد و در واقع از دیگر شرکت ها هزینه های خود را تامین می کرد. درصد استفاده زیاد مردم دنیا در تمامی کشورهای دنیا، شرکت های مختلف کوچک و بزرگ را در سراسر دنیا به این ترغیب کرد که روی گوگل تبلیغات خود را ارائه دهند.

انواع سرویس های تبلیغاتی گوگل

بزرگترین نگرانی شرکت ها درمورد تبلیغ دادن همانطور که بیان شد در وبسایت های مختلف دو مورد است:
۱. ما هزینه می کنیم برای تبلیغات، اما نگران این هستیم که کاربران بازخورد کافی ندهند.
۲. ما می خواهیم تبلیغ ما در جایی نمایش داده شود که کاربران ما حضور دارند

گوگل این مشکل را با یک ایده ساده و آسان حل کرد: شما دیگر بر اساس زمان نمایش، برای مثال ماهانه، هزینه تبلیغات را پرداخت نمی کنید، بلکه بر اساس باز خورد هر کاربر به تبلیغ شما هزینه پرداخت می کنید. برای مثال، گوگل تبلیغ شما را به ازای هر کلیک 20 سنت به نمایش می گذارد. سپس 100 کاربر روی تبلیغ شما کلیک می کنند و شما 20 دلار به گوگل پرداخت می کنید.

برای حل مشکل دوم نیز گوگل دو راه ارائه داده است:

بر اساس محتوای جستجوی کاربر:
گوگل با توجه به محتوای جستجو شده توسط شما، تبلیغاتی که فکر می کند مربوط به کار شماست را برای شما به نمایش می گذارد. این روش هم به نفع تبلیغ دهنده بوده و هم به نفع گوگل بوده چرا که تعداد کلیک ها روی تبلیغات به نحو باورنکردنی افزایش یافته و بازده هر دو طرف بالا می رود.

بر اساس محتوای ایمیل سرویس جی میل:
گوگل به خود این حق را می دهد که ایمیل های شما را بخواند. گوگل بر اساس همین موضع تبلیغاتی را در محیط سرویس جی میل خود ارائه می دهد که کاملا مرتبط با محتوای ایمیل شماست و به همین خاطر احتمال استفاده از تبلیغات توسط شما بالا می رود.

برای نمونه اگر شما در یک ایمیل بنویسید که سرما خورده اید، احتمالا تبلیغاتی در مورد قرص های سرما خوردگی و مطب های دکتر مشاهده خواهید کرد.
البته همان طور که شاید خودتان هم همین احساس را داشته باشید، انتقاد زیادی به این روش دوم وارد شده است ولی گوگل از عوض کردن رویه خود سرباز زده است.

کسب درآمد از طریق گوگل

گوگل برای گسترش بازار تبلیغاتی خود، پای خود را از مجموعه سایتهای خود فراتر گذاشت. گوگل با فراهم آوردن ابزار بسیار خوب برای وبمستران و صاحبان وبسایت های مختلف، به آنها این امکان را داد که از تبلیغات درون گوگل استفاده کرده و با قرار دادن آنها در وبسایت ها و وبلاگ های خود به درآمد زایی بپردازند.

پرداخت گوگل باز هم بر اساس تعداد کلیک و بازدید، به صورت درصدی از وجه در اختیار گذاشته شده توسط تبلیغ دهنده است. امروزه حتی وب سایتهای بسیار معروف و پربازدید از این روش برای درآمد زایی استفاده می کنند. پس گوگل راهی برای گسترش سود و درآمد زایی بیشتر از وب به وجود آورد و اولین قدم ها را به سمت پیشرفت سرویس های تبلیغاتی برداشت.

تبلیغات در موبایل

سیستم عامل محبوب اندروید متعلق به شرکت گوگل است و همین موضوع بستر مناسبی برای گوگل بود تا به دنیای تبلیغات درون موبایل نیز وارد شود. با استفاده از این سرویس شما به عنوان توسعه دهنده می توانید درون اپلیکیشن های خود تبلیغات گوگل را ارائه دهید و از آنها درآمد زایی کنید. این شیوه به خصوص برای اپلیکیشن های رایگان بسیار مفید بوده و کاربران نیز اپلیکیشن های رایگان و با تبلیغ را معمولا به نسخه غیر رایگان آن ترجیح می دهند.
این سیستم عامل با داشتن بیش از یک میلیون اپلیکیشن در استور خود که درصد زیادی از آنها نیز از این سرویس استفاده می کنند، کمک خوبی به اقتصاد گوگل بوده است و تقریبا تمامی سود گوگل بابت این سیستم عامل از همین راه تامین می گردد. به طور کلی این بخش حدود 36 درصد درآمد کل بخش تبلیغات گوگل را شامل می شود.

تبلیغات در موتورهای جستجوی موبایل

با مطالعه بخش پیش حتما فکر می کنید که سیستم عامل اندروید سهم به سزایی در درآمد زایی گوگل دارد؟ اما در اشتباه هستید. چرا که سیستم عامل iOS اپل دو برابر کل اندروید برای گوگل درآمد زا است! چرا؟
گوگل در طی چند سال گذشته به صورت موتور جستجوی پیش فرض بر روی این سیستم عامل ارائه شده و کاربران بیش از 90 درصد مواقع از همین موتور جستجو درون موبایل ها و تبلت های اپل خود استفاده می کنند و گوگل هم از روی تبلیغات روی همین صفحات پول زیاد به جیب می زند که البته اپل هم پورسانتی را برای خود بر می دارد.
این تجارت به قدری پر سود است که بنا بر تخمین ها، گوگل سالیانه حدود یک میلیارد دلار فقط به صورت پورسانت به اپل می پردازد تا موتور جستجوی خود را پیش فرض نگاه دارد.

تبلیغات در ویدئو (یوتیوب و…)

وبسایت یوتیوب، بزرگترین وبسایت به اشتراک گذاری ویدئو در جهان نیز متعلق به شرکت گوگل است. این وبسایت خدمات خود را به رایگان ارائه می دهد اما برای کاربران روی ویدئوهایی که می بینند تبلیغ پخش می کند. این تبلیغات عمدتا به موضوع همان ویدئو نیز مرتبط هستند. البته این قسمت به خاطر پر خرج بودن نگه داری یوتیوب درآمد چندانی برای گوگل در بر ندارد و بیشتر خرج خود این وب سرویس می شود. اما برای دانستن شدت موضوع برای مثال ویدئوی Gangnam Style که شهرت جهانی یافته بود، فقط در ماه اول به تنهایی 8.5 میلیون دلار از راه تبلیغات درآمد زایی کرد.

از سال ۲۱۰۹، درآمد تبلیغاتی یوتیوب به حدی افزایش یافت که نه تنها تمامی مخارج یوتیوب را تامین می کرد، بلکه به سوددهی کامل نیز رسید. در حال حاضر یوتیوب بیش از ۹ میلیارد دلار در سال درآمد دارد.

همچنین اگر مایل هستید، می توانید با تاریخچه تاسیس بخش تبلیغات گوگل و تحولات آن،‌ آشنا شوید. این اینفوگرافیک اطلاعات خوبی را در این زمینه برای شما مهیا می سازد:

https://www.fullestop.com/blog/wp-content/uploads/2014/07/google-infographics.jpg

پایان بخش چهارم
برگرفته از کتاب Embedded Sales نوشته فرخ شهابی نژاد

آموزش فیلدها در فرم ساز فرمالو
روش ارسال داده‌ها از یک فرم به فرم دیگر
روش ارسال داده‌های یک فرم به فرم دیگر
بارگذاری مقادیر پیش فرض در فرم خود
چگونه فرم خود را با مقادیر پیشفرض بارگذاری کنیم؟

Getting started is easy

Start organizing your data with Formaloo.